de mensen van Het museum

Zonder vrijwilligers geen Nederlands Watermuseum. Er wordt gewerkt met een gezellig en enthousiast team van ca. 60 vrijwilligers. Vrijwilligers zijn werkzaam in de functie van baliemedewerker, labmedewerker, publieksbegeleider, rondleider of bieden ondersteuning aan de facilitaire dienst een of meerdere (vaste) dagdelen per week.

Wil je ons team komen versterken? Neem vrijblijvend contact op met Monique Verber, coördinator publieksdiensten, via tel. 026 – 355 1257 of mail naar m.verber@watermuseum.nl.

Op dit moment hebben we de volgende functies

Feestneus kinderfeestjes

Weet je nog hoe fantastisch het was om jarig te zijn als kind? Bij ons kun je dat gevoel helemaal herbeleven! Van dinsdag t/m zaterdag kunnen jarigen een spetterend kinderfeestje komen vieren in het museum.

Voor de kleinsten tot circa 6 jaar hebben we een prachtig pinguïnfeestje, de iets oudere kinderen vieren een heuse Waterparty. Ben jij dol op kinderen en heb je een enthousiaste uitstraling? Neem dan contact op met Monique.

Opzichter Shampoofabriek

In het watermuseum staat een heuse shampoofabriek! Je kunt hier je eigen flesje shampoo maken en voorzien van een geurtje, kleurtje en etiket. In principe werkt de ‘fabriek’ zonder doorlopende begeleiding van onze vrijwilligers.

Tussendoor aanvullen, opruimen en dergelijke wordt door vrijwilligers van andere plekken in het museum opgevangen. Meer weten? Neem dan contact op met Monique.

Publieksbegeleider

We zijn op zoek naar publieksbegeleiders voor met name de weekenden. In ons interactieve doe-museum help je bezoekers op weg, je houdt toezicht en zorgt voor vertoning van films in de filmzalen.

Begeleider Escaperoom

Vind jij Escaperooms te gek? Dan hebben we iets leuks voor je! Het Nederlands Watermuseum heeft een heuse escaperoom en jij kunt die begeleiden. Het is fijn als je een beetje handig bent met apparaten (want de control room heeft video en audio toepassingen)  Meer weten? Neem contact op met Monique.

Museumdocent

Gek op groepen kinderen en vind je het leuk dingen te vertellen over water? Waar gaat een riool eigenlijk heen? Of wat gebeurt er als je niet drinkt? Je neemt de kinderen mee op avontuur en samen ontdek je wat er allemaal aan de hand is met water in de wereld. Gemiddeld 1x per week begeleid je een school. Meer weten? Neem contact op met Monique.

Zin om (tijdelijk) aan de slag te gaan als vrijwilliger?

Een deel van onze trouwe vrijwilligers kan in deze tijd helaas niet bij ons aan de slag, dus zoeken we tijdelijk een flink aantal extra vrijwilligers. Er zijn verschillende functies waar je terecht kunt, zoals baliewerk, publieksbegeleider maar ook het begeleiden van kinder- of familie-activiteiten (binnen of buiten).  

Als jij vriendelijk en gastvrij bent en niet tot de risicogroep volgens RIVM-normen behoort gaan we graag met je in gesprek! Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je veilig kunt werken.  Wil je graag wat meer weten? Als je het onderstaande formulier invult nemen we zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen contact met je op.

 

 

Een voorbeeld van hoe ons vrijwilligerswerk eruit kan zien

DE MENSEN VAN Het bestuur

Margreet van gastel

Voorzitter

pieter de boer

Bestuurslid

frank wissink

Bestuurslid

Jan Hutten

Bestuurslid

DE MENSEN VAN Het TEAM

Jos van den mosselaar

Directeur

Tel: 026-3551247

Mail

tanja messemaker-matthijsen

Secretariaat | Sales | Marketing

Tel: 026-3551241

Mail

Esther van Tellingen

Educatie / Balie

Tel: 026-3551245

Mail

Monique Verber

Adjunct directeur | Coördinator publieksdiensten

Tel: 026-3551257

Mail

Muriël Ras

Balie | Winkel

Tel: 026-3551251

Mail

Daphne Mol

Educatie

Tel: 026-3551244

Mail

Marleen van den Heuvel

Educatie | Coördinator excursies

Tel: 026-3551245

Mail

Els Koens

Balie

Tel: 026-3551251

Gerrie Reerink

Facilitaire dienst

Tel: 026-3551258

Mail

Paul Ashton

Facilitaire dienst

Conrad Makosz

Facilitaire dienst

Rianne Hutjens

Balie | Educatie

Mail

Nicole te Beest

Balie

Tel: 026-4452548