het laatste nieuws

Startsein nieuwe duurzame toekomst

Startsein nieuwe duurzame toekomst

2021 staat in het teken van verandering voor het Nederlands Watermuseum te Arnhem. Dat werd vandaag bekrachtigd door het overhandigen van het eerste exemplaar van een nieuwe toekomstvisie aan Hein Pieper, dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel en tevens...

watermuseum bingo!

watermuseum bingo!

Ga jij een frisse neus halen in Sonsbeekpark? Maak je wandeling nog leuker met de Watermuseum BINGO!

3D Waterkaart van Nederland

3D Waterkaart van Nederland

De 3D Waterkaart van Nederland is vernieuwd. Zo zijn nu ook de windmolenparken in zee en de Marker Wadden op de 3D kaart te vinden.

Kidsproof 2021

Kidsproof 2021

Het Nederlands Watermuseum mag zich ook in 2021 net als voorgaande jaren Kidsproof museum noemen, 1 van de slechts 52 in Nederland!

Van Jeugdlab naar Waterwerkplaats

Van Jeugdlab naar Waterwerkplaats

Het Universiteitsmuseum Utrecht verbouwt en het gebouw is daarom helemaal leeg. Goede spullen die over waren, hebben een tweede leven gekregen in het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Daar is deze maand een nieuwe Waterwerkplaats geopend voor families mét kasten en spullen uit het Utrechtse Jeugdlab.

Digitale scheurkalender

Zes musea uit de omgeving van Arnhem, waaronder het Nederlands Watermuseum, bundelden in het kader hiervan hun krachten en ontwikkelden samen een Digitale Scheurkalender voor in de klas.

Fototentoonstelling Eb en Vloed

Fototentoonstelling Eb en Vloed

Vanaf 6 oktober is de fascinerende schoonheid van het samenspel tussen water, land en lucht te bewonderen in de expositie ‘Eb en Vloed’.