Elk jaar wordt met smart uitgekeken naar het aanbod van bootexcursies, rondleidingen op de rioolwa­terzuiveringen en gastlessen op school. Kortom; het educatieprogramma van Waterschap Rijn en IJssel. Helaas kunnen deze activiteiten voor het tweede jaar op rij nog niet plaatsvinden.

Waterschap Rijn en IJssel wil -samen met het Nederlands Watermuseum- dat de basisscholen in haar werkgebied toch de bloemetjes buiten kunnen zetten met hun leerlingen! Het is tenslotte lente! Hoe? Lees snel verder

Educatiepakket bloembommen maken

Het educatiepakket ‘bloembommen maken in de klas’ is ontwikkeld om zoveel mogelijk leerlingen bewust te maken van het belang van een bloem­rijke, diverse en duurzame dijk. Bovendien dragen ze hier daadwerkelijk aan bij, doordat ze de bloem­bommen zelf maken én uitgooien op een dijk. Om de leerlingen alvast te enthousiasmeren start de activiteit met een educatief filmpje. Ver­volgens kan de klas zelf aan de slag.

Praktische zaken

• Deze activiteit kan vanaf groep 3 t/m 8 uitgevoerd worden;
  • De activiteit is gratis;
  • De activiteit is coronaproof, aangezien alle leerlingen het in hun eigen klas uitvoeren;
  • Het Watermuseum zorgt ervoor dat alle materialen op school worden afgeleverd, inclusief een instructie. Makkelijker kan het niet!
  • Enthousiast en nu?!

Gebruik het antwoordformulier. Je kunt je aanmel­den tot en met 23 april a.s. Het Watermuseum zorgt ervoor dat de pakketten in week 20 bij de scholen zijn, zodat na de meivakantie gegarandeerd gestart kan worden op een leuke en educatieve manier!

Adres & contact

wist je dat ...

• Menselijk bloed  voor 83% uit water bestaat?

• Menselijke hersenen voor 75% uit water bestaan?

• Water verdampt bij honderd graden Celsius?

• Het menselijk lichaam voor ongeveer 65% uit water bestaat?

• Water in drie vormen komt? Namelijk damp, vloeibaar en ijs.

• Een tomaat voor 95% uit water bestaat?

• Bevroren water 9% lichter is dan vloeibaar water? Zo komt het dat ijs op water drijft.

• Het kraanwater bij je thuis gewoon uit onze rivieren en meren komt? Natuurlijk wordt het eerst gezuiverd.

• Een olifant water kan ruiken op een afstand van 4,8 kilometer?

• Zo'n 90% van de wereldvoorraad zoet water in Antartica ligt?

• De Amazone met 6.992 km de langste rivier ter wereld is? (De Nijl was met 6.853km een lange tijd de langste)

• Mensen in sommige landen wel 3 uur moeten lopen om schoon water te halen?

• Water bevriest bij 0 graden Celcius?

• Het Russische Baikalmeer het diepste meer ter wereld is? Op het diepste punt is het 1.637 meter diep.

• Een liter weggelekte olie ruim een miljoen liter water ondrinkbaar kan maken?

• Menselijke botten voor 25% uit water bestaan?

• Water 5 minuten na het drinken alweer uit de maag is, op weg naar je andere organen?

• Je tanden en kiezen voor 10% uit water bestaan?

• Meer dan 2 miljard mensen op aarde geen schoon drinkwater hebben?

• Een liter water 1,01 kilogram weegt?

• Een mens ongeveer een maand zonder voedsel kan leven, maar maximaal drie dagen zonder water?

• 97% van al het water op aarde zout water is?

• Water dat je in een fles koopt, soms 1000 keer duurder is dan kraanwater?

• Een kip voor 75% uit water bestaat?

Steun het watermuseum

museumkaart