Klimaatdates met Kate bij het Nederlands Watermuseum

We kennen het inmiddels van de afgelopen jaren: de voorbije zomer was weer heet en droog, zeker in het oosten van het land. En wanneer het dan wel regende, waren de buien soms zo heftig dat er wateroverlast ontstond.
Klimaatwagen Kate is ontwikkeld door Waterschap Aa en Maas en de komende twee weken op bezoek bij het Nederlands Watermuseum. In en om de keet vind je 6 mogelijke ‘klimaatdates’. Bij de watertafel kun je zien en testen hoe de kans op wateroverlast kleiner wordt door aanpassingen in je wijk. Een bezoek aan Kate is kosteloos en kan ook zonder geldig toegangsbewijs voor het museum.Klimaatverandering tegengaan doe je niet in je eentje. Maar zelf iets doen om je eigen omgeving klimaatrobuuster te maken kan wél. Dat hoeft niet altijd heel groot of ingewikkeld te zijn. Dit kun je ontdekken bij klimaatwagen Kate, die van 4 t/m 13 september bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem staat.

Wanneer: Kate staat voor je klaar op 4, 9 en 11 september van 13.00-16.00 u en 5, 6, 12, 13 september van 10.30-16.00 u
Voor meer informatie: m.verber@watermuseum.nl