Droge zomers, heftige buien…. Iedereen krijgt ermee te maken, zeker in een heuvelachtige stad met veel steen als Arnhem! Tijdens dit schoolbezoek aan het Nederlands Watermuseum leren kinderen over deze belangrijke klimaatthema’s. De nadruk bij het bezoek ligt op de vraag ‘wat kun je zelf doen?’. Het totale bezoek duurt twee tot tweeënhalf uur, waarvan de leerlingen een klein uur aan de slag zijn met een workshop.

Tuin van de Toekomst
Leerlingen maken buiten zelf een regenwaterbestendig tuintje. In het museum doen ze opdrachten en spelen het evacuatiespel. Thema’s: klimaatbestendig, ontstenen en vergroenen, Nederland als waterland.
Wanneer: 3 september t/m 11 oktober of 3 t/m 27 maart
Tijd: 09.30 – 11.30 uur of 12.30 – 14.30 uur
Voor wie: groep 5 t/m 8. Maximaal 40 leerlingen per dagdeel.

Dankzij een financiële bijdrage van Stichting Burger- en Nieuwe Weeshuis is het bezoek én de workshop voor maximaal 500 leerlingen van Arnhemse basisscholen geheel GRATIS. Wees er snel bij, want per workshop zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar!

Gratis vervoer? Mogelijk komt u in aanmerking voor een volledige vervoerssubsidie via Waterschap Rijn en IJssel of dien de factuur in bij Rozet Onderwijs (matching).

Vermeld bij de reservering dat jullie gebruik maken van de regeling via Stichting Burger- en Nieuwe Weeshuis.
Voor meer informatie, de voorwaarden of reserveringen: reserveringen@watermuseum.nl of 026-35551240.