Donderdag 16 januari jl. vond in het museum  de officiële overdracht plaats van veertig nieuwe labjassen in diverse kindermaten, mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Lions Club Arnhem. Tijdens het doen van proefjes in het Waterlab dragen kinderen een labjas om hun kleding te beschermen en om de juiste sfeer op te roepen. De jasjes worden dus intensief gebruikt en een groot deel was na eindeloze wasbeurten en reparaties echt aan het eind van hun levensduur.

De nieuwe jasjes zijn met trots en vakkennis gemaakt door medewerkers van Studio Klare Taal,  een sociaal-maatschappelijke werk- en leerplek op gebied van textiel in de Arnhemse wijk Klarendal. Studio Klare Taal biedt zo werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werkwijze sluit prachtig aan bij de waarden van de Lions Club en van het Nederlands Watermuseum.

Namens de Lions Club Arnhem waren president Luc van Hecke en initiatiefnemers Willibrord Schaminée en Piet Broere aanwezig. Bijzonder was ook de aanwezigheid van Gity Yar. Zij heeft bij Studio Klare Taal gewerkt aan de jasjes, maar is tevens oud-vrijwilliger van het Waterlab.

Om de officiële overhandiging te vieren werden in het Waterlab nog enkele proefjes gedaan. Één daarvan was het maken van de Nederlandse driekleur van vloeistoffen – om te benadrukken dat wij de vlag uithangen voor deze mooie bijdrage!