De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over bij de MJU.

Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma! De colleges starten zondag a.s.!
www.museumjeugduniversiteit.nl

In het Nederlands Watermuseum kun je het volgende college volgen:

Plastic; vis jij het uit?

Plastic zit volop verweven in ons dagelijks leven, eten en drinken, smartphones en computers, onze kleren, in ons huis. Het is een fantastisch en veelzijdig materiaal! Helaas merken we dat het ook steeds meer in de natuur terecht komt waar het dan niet meer weg kan komen. Maar waar komt dat plastic dan vandaan? Waarom is plastic in de natuur eigenlijk slecht? Wat doet plastic met dieren? Mariene bioloog Maarten Erich geeft antwoord op al deze vragen en je hoort hoe we het kunnen voorkomen.