het laatste nieuws

Nieuwe expositie “The Water Show” in het Nederlands Watermuseum

Van zondag 16 december 2018 tot en met zondag 9 juni 2019 is “The Water Show” te zien in het Nederlands Watermuseum. Deze expositie laat een selectie schilderijen en tekeningen zien die kunstenaar Anna Khodorovich heeft gemaakt in een werkperiode van 2 jaar.

Anna Khodorovich (1974)
Anna komt uit Rusland en is afgestudeerd aan de Toneel Academie (GITIS) te Moskou als vormgever. Sinds 2004 woont ze in Amsterdam en is beeldend kunstenaar. Voordat ze vol passie het penseel opnam, heeft ze in Nederland in verschillende theaters gewerkt als decor- en kostuumontwerper.

Schilderijen
De schilderijen van Anna zijn herkenbaar aan een uitgesproken levendig kleurgebruik. Onderwerpen zijn vaak het landschap, waar zij sfeer en poëzie zoekt. Met gevarieerde kwaststreken en fantasie speelt ze als het ware met olieverf. Voor de waterserie worden ook restpartijen van aluminium platen en aluminiumfolie als ondergrond gebruikt.

Awards
In 2016 heeft Anna de Rembrandt Young Talent Award gewonnen bij het Schilderfestival Noordwijk. In 2017 werd ze weer genomineerd voor de Royal Talens Award.