We heten je weer van harte welkom voor een bezoek!

Om het bezoek voor iedereen veilig én prettig te laten verlopen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Om voldoende afstand te kunnen houden is het maximum aantal bezoekers per dag beperkt. Met ingang van 1 oktober jl. is reserveren weer verplicht (ook als je al een entreebewijs of museumkaart hebt!).

• bezoekers van 13 jaar en ouder zijn verplicht een mondkapje te dragen. Je dient hier zelf zorg voor te dragen, het museum verstrekt deze niet aan bezoekers;
  • heb je klachten (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid)? Blijf dan thuis! Wij zien je graag weer terug als je klachtenvrij bent;
  • wij gaan uit van een museumbezoek dat maximaal 2 uur duurt. Op deze manier kunnen wij er altijd zeker van zijn dat er niet teveel bezoekers tegelijk aanwezig zijn;
  • houd rekening met elkaar en houd voldoende afstand tot anderen;
  • val je in een risicogroep? Overweeg of het verstandig is om ons op dit moment te bezoeken;
  • we hanteren een duidelijk aangegeven looproute met éénrichtingsverkeer in het museum;
  • het geniet de voorkeur jassen en tassen bij je te houden;
  • eten en drinken is op dit moment helaas niet toegestaan in het museum, hiervoor kun je terecht in het naastgelegen Grand Café Aan de Beek. Kijk voor reserveringen en overige informatie op www.grandcafeaandebeek.nl of bel naar 026 – 443 04 76.

Veel gestelde vragen en antwoorden:

Wat zijn de openingsdagen- en tijden?
Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties is het museum 7 dagen per week van 10.00 tot 17.00 uur open.

Kan ik gewoon langskomen of telefonisch reserveren?
Reserveren is sinds 1 oktober jl. weer verplicht. Reserveren kan alleen via de ticketshop.

Ik heb al een entreekaartje via Social Deal, Dagjeweg.nl of overige aanbieder, moet ik dan toch reserveren?
Ja, ook wanneer je reeds een entreekaartje hebt, dien je een tijdslot te reserveren. In de ticketshop geef je aan “reserveringsticket”.

Ik heb een museumkaart, moet ik dan toch reserveren?
Ja, als je in het bezit van een museumkaart bent dien je een tijdslot te reserveren. Dit kan via de ticketshop en is kostenloos.

Ik wil een museumkaart kopen, moet ik dan toch reserveren?
Als je na aankoop van je museumkaart direct het museum wilt bezoeken, ja. Geef bij het reserveren aan dat je in het bezit bent van een museumkaart.

Als je enkel een museumkaart wilt kopen, maar niet direct het museum wil bezoeken, bestel je museumkaart dan online via www.museumkaart.nl

Waar kan ik een reservering plaatsen?
In het menu vind je “tickets/reserveren”.

Ik heb een reservering gemaakt, maar krijg nu toch klachten. Kan ik mijn geld terug krijgen?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wanneer je helaas niet naar het museum kunt komen op de gereserveerde datum, neem je telefonisch 026 – 445 25 48 of per email info@watermsueum.nl contact met ons op. Je ontvangt een voucher welke je op een ander moment kunt inleveren. De voucher is 1 jaar geldig.

Welke maatregelen hebben jullie getroffen om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen?
Bij de ingang, in het museum en bij de uitgang is desinfectiemiddel beschikbaar. Bij de ingang hangen handschoenen voor degenen die hier prijs op stellen. Er is een eenrichtingsverkeer route gemaakt. In alle toiletten zijn vloeibare zeep en papieren handdoekjes aanwezig. Toiletten worden vaker schoongemaakt.

Stellen jullie mondkapjes ter beschikking?
Nee, er worden geen mondkapjes verstrekt aan bezoekers.

Zijn er extra kinderactiviteiten?
Jazeker. Elk weekend kan er tussen 10.15 uur en 16.00 uur zeep gemaakt worden. Bij aankomst in het museum kun je aangeven hieraan deel te willen nemen. Ook hiervoor geldt dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. Je kunt niet vooraf reserveren. De kosten bedragen € 1,50 per persoon.

Tijdens de herfstvakantie kan er dagelijks tussen 10.15 en 16.00 uur zeep gemaakt worden.

Er is een speurtocht voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en een speurtocht voor kinderen vanaf 7 jaar. Deze koop je bij de balie voor € 1.

Ik wil graag een kinderfeestje reserveren.
De mogelijkheden hiervoor zijn op dit moment beperkt. Voor overleg hierover kun je ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur op 026 – 445 25 48 of mailen naar info@watermuseum.nl.

Mag ik zelf eten en drinken meebrengen?
In tegenstelling tot voorheen, is het momenteel niet mogelijk te eten en drinken in het museum. Voor eten en drinken kun je terecht in het naastgelegen Grand Café Aan de Beek. Ook hier is reserveren gewenst, ook wanneer je op het terras wilt zitten. Tel. 026 – 443 04 76.

Ik heb een vraag over mijn online ticketbestelling/ -betaling.
Voor de afhandeling van online bestellingen van entreekaartjes werken wij samen met Ticketcounter. Voor vragen inzake bestellingen/ betalingen kunt u contact opnemen met Ticketcounter tel. 010 – 7516400

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, zaterdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur op 026 – 445 25 48. Je kunt ook mailen naar info@watermuseum.nl.