Ook in 2020 stelt Waterschap Rijn en IJssel weer vervoerssubsidie beschikbaar voor de groepen 7 en 8 in hun werkgebied.

Ligt jouw klas in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel? Check via www.waterschappen.nl/mijn-waterschap/

Meld je dan snel aan om gebruik te maken van de vervoerssubsidie. Het gratis vervoer is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 en is enkel mogelijk in combinatie met het lespakket. Een bezoek aan het Nederlands Watermuseum levert een belangrijke bijdrage aan de educatiedoelstellingen van het waterschap. Het bevordert de kennis van leerlingen, vergroot het waterbewustzijn en draagt bovendien bij aan het plezier dat kinderen aan water kunnen beleven.

In aanmerking komen voor deze subsidie? Controleer dan eerst of de school in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel valt. Download vervolgens het aanmeldformulier en stuur het ingevuld naar het museum toe. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Adres & contact

wist je dat ...

• Een mens ongeveer een maand zonder voedsel kan leven, maar maximaal drie dagen zonder water?

• 97% van al het water op aarde zout water is?

• Water verdampt bij honderd graden Celsius?

• Je tanden en kiezen voor 10% uit water bestaan?

• Een olifant water kan ruiken op een afstand van 4,8 kilometer?

• Menselijk bloed  voor 83% uit water bestaat?

• Een kip voor 75% uit water bestaat?

• Het kraanwater bij je thuis gewoon uit onze rivieren en meren komt? Natuurlijk wordt het eerst gezuiverd.

• Water in drie vormen komt? Namelijk damp, vloeibaar en ijs.

• Water dat je in een fles koopt, soms 1000 keer duurder is dan kraanwater?

• Een liter weggelekte olie ruim een miljoen liter water ondrinkbaar kan maken?

• Water 5 minuten na het drinken alweer uit de maag is, op weg naar je andere organen?

• Een liter water 1,01 kilogram weegt?

• Meer dan 2 miljard mensen op aarde geen schoon drinkwater hebben?

• Bevroren water 9% lichter is dan vloeibaar water? Zo komt het dat ijs op water drijft.

• Zo'n 90% van de wereldvoorraad zoet water in Antartica ligt?

• Water bevriest bij 0 graden Celcius?

• Menselijke botten voor 25% uit water bestaan?

• De Amazone met 6.992 km de langste rivier ter wereld is? (De Nijl was met 6.853km een lange tijd de langste)

• Menselijke hersenen voor 75% uit water bestaan?

• Mensen in sommige landen wel 3 uur moeten lopen om schoon water te halen?

• Het Russische Baikalmeer het diepste meer ter wereld is? Op het diepste punt is het 1.637 meter diep.

• Het menselijk lichaam voor ongeveer 65% uit water bestaat?

• Een tomaat voor 95% uit water bestaat?

Steun het watermuseum

museumkaart